Atelier


Chlas atelier

Om maar gelijk te beginnen met die vreemde ‘CH’ in de bedrijfsnaam, want waarom is het niet gewoon Glas atelier? De naam Chlas atelier verwijst naar de naam van de eigenaresse: Marcha met ch, wat eigenlijk een foutje van haar vader is geweest bij haar geboorteaangifte. Aanvankelijk bestond het werk in het Chlas atelier alleen nog uit het realiseren van glas in lood en tiffany opdrachten en restauraties. Al vrij snel kwam de vraag van mensen die een kijkje kwamen nemen in het atelier: “Geef je ook cursussen en workshops?” Aan deze vraag is gehoor gegeven en begonnen de eerste cursisten zich aan te melden. Sommigen zijn nu jaren later nog steeds op cursus, niet omdat ze het nog niet kunnen, maar omdat het zo leuk en gezellig is. De cursussen worden gegeven in kleine groepjes van maximaal 5 à 6 cursisten en in dagdelen van ongeveer 2 ½ uur.

In het atelier is een enorme keuze uit allerhande glassoorten in vele kleuren en variaties, zoals Artista, Galileo, Antiek, Uroboros, Kokomo, Spectrum, Waterglas, Barok, facet geslepen glas ectera. Natuurlijk ontbreken ook de gereedschappen niet: glassnijders, loodmessen, breektangen, soldeerbouten, snijhaken, meetlatten, slijpmachines, alles in vele kwaliteiten en uitvoeringen. Heeft u in het atelier iets gezien waarover u meer informatie wilt, hetzij cursus/workshop/ een opdracht of restauratie, aarzel dan niet om ons te bellen of te mailen. U bent natuurlijk ook van harte welkom in ons atelier, maak daarvoor wel een afspraak, wij staan u graag persoonlijk te woord.
CHLAS atelier logo

Royal Leerdam kristal

Bij ons is een ruime collectie aanwezig, zowel antiek als modern Leerdam, van de bekende glasontwerpers zoals Copier, Meydam, Rozendaal, Uiterwaal, Menno Jonker, Noyons, Stuurman, Laupman Bloch, van Bakel, Popadicz en natuurlijk ontbreekt ook Siem van der Marel niet in onze collectie. Bekende verzamelobjecten zijn onder andere de zogenoemde spijkervaasjes, Oranjevaasjes, plastieken, serica’s en natuurlijk de veel begeerde Unica’s van deze glasontwerpers.
Royal Leerdam kristal logo

iittala/Fiskars

Iittala is de grootste en bekendste glasblazerij van Finland. Oiva Toikka is meer dan 50 jaar ontwerper van onder andere de wereld beroemde glazen vogels. Nu op hogere leeftijd ontwerpt hij nog steeds met veel passie zijn glasvogels, deze worden wereldwijd verkocht en verzameld. Het glasblazen is een gecompliceerd proces: elke vogel wordt met de hand gemaakt, met als gevolg dat niet één vogel hetzelfde is.

Het Chlas atelier is uniek in Nederland en ver daarbuiten met de collectie van zeldzame, speciale en bedrijfsvogels. Ook de ‘USA Tacoma museum vogels’ zijn door onze goede internationale contacten bij ons prominent aanwezig. Omdat deze vogels nooit in winkels te koop zijn geweest, zijn het zeer gezochte vogels voor de wereldwijde verzamelaars. In ons atelier/winkel zijn ongeveer 250 Iittala/Toikka vogels te vinden. Deze collectie is vrijwel wekelijks wisselend vanwege het komen en gaan van allerlei vogels. Mocht u op zoek zijn naar een vogel die lastig te vinden is, dan kunt u ons een vrijblijvende zoekopdracht geven. Ons uitgangspunt is altijd dat de vogel, ook al is hij ‘oud’ in 100% topconditie moet zijn, anders mag deze ‘onze volière’ niet verlaten.
iitala logo